Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно припушване при ниски обороти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно припушване при ниски обороти

Привет на всички!
    Днес като прибирах автомобила ( 156, 1.8 тс) колегата който краше зад мен ми каза, че от ауспуха прикъдявало сив пушек при ниските обороти (когато отпусна педала на газта и пусна колата по инерция на скорост - около 2000 оборота). Когато вдигна оборотите над 3000-3500 пушека изчезва ще каже човек, че се изчиства двг. Колегата каза, че смърдяла на неизгорял бензи и действително след 200 км преход в ауспуха имаше сухи черни сажди а когато тръгвах беше чист - явно почистен преди огледа . Не съм запознат с анатомията на туйнспарка но логиката ми говори за богата смес...
    Двигателя работи добре - равномерно и без вибрации и тракане. Това ми е първа Алфа и не знам какво трябва да очаквам от мотора като цяло - сякаш има леко замисляне като сръчкам рязко газта а след това ускорява стабилно.
    Утре съм при ферариста за смяна на масло и филтри, че в момента колата е със селения която вече е за смяна.
    Възможно ли е проблема да е в дебитомера? До момента колата е карана само с 95, днес заредих догоре с 96 екстрафорс.(ако има значение)
    Купих автомобила днес и все още не съм сварил да му ресетна компа. Продавача лансира идеята за почистване на дросел...
    Прегледах другите подобни теми но колегите се жалват от пушене при високи обороти и това ме озадачи...
    Last edited by slaf4u; d.m.y г., 22:04.
    Сливен, Alfa Romeo 156 1.8 TS '00

само да добавя, че колата е без катализатор...

Comment

пич, хората са измислили кабел ,софтуер и лаптоп за да си видиш проблема. тва не е москвич или лада за да го мислим без да сме го видяли
      JTD 105+

Comment

Според кабела имам проблем с дебитомера... Отчита по-малко количество въздух. Ламбдата е ок.
        Няма повишаване на разхода - 6,8/100 извънградско (100-120 магистрала, 90-100 извънградско)

Comment

Ами вземи си един дебитомер втора ръка и слагай смело струват между 70-100 лева от моргите и ще видиш дали ще се оправи,но щом е за смяна го сменяй тоя дебитомер.....
          Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Пушенето се промени...
            вижте видеото :
            http://www.youtube.com/watch?v=r7bYcFozlZA&feature=plcp

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
              пич, хората са измислили кабел ,софтуер и лаптоп за да си видиш проблема. тва не е москвич или лада за да го мислим без да сме го видяли
              Дай линк към кабел, софтуер и лаптоп дето да покажат на колегата запекли сегменти и заминали гумички на клапаните. Щото това не е ЛАда или Москвич.
              Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от slaf4u Покажи съобщение
                Пушенето се промени...
                вижте видеото :
                http://www.youtube.com/watch?v=r7bYcFozlZA&feature=plcp
                Колега, колко време я караш и с какво масло?
                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

това не е сив а направо син пушък... което не е на добре, следи нивото на маслото!
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                    Колега, колко време я караш и с какво масло?
                    Аз я карам от месец долу-горе. Маслото е Yacco 5w40. Старото беше Селения но направо черно, сега, близо 900км след смяната yacco-то е бистро и с непроменен цвят. Няма забележима загуба нито на масло нито на мощност. Ако гори масло не трябва ли да дими при всякакви обороти?

Що се отнася до цвета на пушека - по скоро е сив, изглежда син защото камерата е нагласена на изкуствена светлина. То и самия клип изглежда като сниман със син филтър

Comment

ами за белия пушък е хубаво нивото на антифриза да се види...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

[QUOTE=slaf4u;1086156]

Лампата за маслото да е светила или примигвала ?
                        Last edited by JoRiX; d.m.y г., 21:19.
                        156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Понякога разходът на масло и пушекът се крият в запушения маслен сепаратор ... не е задължително сегментите или гумичките да са в картера ...
                          sigpic

Comment

[QUOTE=JoRiX;1086167]
                            Първоначално публикувано от slaf4u Покажи съобщение

Лампата за маслото да е светила или примигвала ?
                            Сега колегата като го споменава, се сещам, че лампата на маслото едвам мъждука като дам на контакт и се вижда, че свети, само като паля колата на тъмно - през деня все едно я няма тази лампа.Като запаля, лампата си изгасва нормално - почти моментално.
                            Didko_boy се опитваше да почиства куплунга на датчика за налягането на маслото но така и не светна тази лампа като хората. На какво може да се дължи това?
                            Last edited by slaf4u; d.m.y г., 22:19.

Comment

Двигател за ремонт, дебитомер за почистване. Аз бях същия. Но след един калпав сервиз, т.е. 2, сега Алфата спи с хубави части, без да се налага да мина на 1-ви ремонт и баща ми е щастлив
                              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X